Поля и Мариян тръгват за трета световна титла по кик бокс в Португалия

Споделете с:

Двамата опитни национали по кик бокс Полина Галинова и Мариян Петков, водени от своя личен треньор в СК “Шуменска крепост” Галин Методиев, в състава на българския отбор, ще участват в световното първенство под егидата на WAKO в Португалия. То ще се състои в южния курортен морски град Албуфейра от 17 до 26 ноември.

Поля се състезава в категория до 56 кг при жените в стила “К-1”. В актива си тя има две световни титли при девойки младша възраст в Ирландия и при девойки старша възраст в Италия. Мариян ще излезе на ринга в категория до 86 кг при мъжете в стила “лоу кик”. Той е носител на златен медал от световното за кадети в Италия и спечели при дебюта си световната купа при мъжете в Унгария.

“Поля и Мариян се готвиха за предстоящия световен шампионат в домашна обстановка в Шумен – сподели техният треньор Галин Методиев специално за информационния електронен сайт WWW.ZASHUMEN.BG . – Благодаря за подготовката им на треньора Християн Тотев, както и за подкрепата и спарингите със състезателите в нашия клуб. Надявам се двубоите им на световното да преминат без контузии и двамата да успеят да влязат в зоната на медалите!”

Преди да тръгнат за Португалия тримата представители на СК “Шуменска крепост” символично се снимаха в Голямата базилика на първопрестолна Плиска, вдъхновени от своя девиз: “От тука започва България!“    

 

2 097 преглеждания