Празник на доброто в Шумен!

Споделете с:

При изключителен интерес премина в зала “Арена Шумен” благотворителната тренировка и концерт под наслов „Предай добро за Ники!”, която се организира по инициатива на  СК “ММА-Шумен”, СК “Шуменска крепост”, СК „Мадарски конник”, СК “Стимул” и “Pro EMS Zone”. Тя бе в подкрепа на Николай Чолаков, който е на рехабилитация в Германия, и благодари на всички в залата чрез видеообръщение.

В началото бе изпълнен националният химн на България, а накрая всички в залата се хванаха на българско хоро. В програмата се включиха DJ Теddy Georgo, DJ George, DJ Theo – Теодор Василев, и рапърът FYRE – Огнян Павлов, който сподели, че баба му е от с. Дибич, а дядо му – от с. Ивански. Изявиха се още танцовият състав „Луди млади“ от Шумен и мъжката група за народни песни „Лудоселци“ от село Дибич, както и млади таланти.

Много атрактивни за публиката бяха демонстрациите на световния и олимпийски шампион по бокс за младежи Благой Найденов и на най-успешния български кикбоксьор на професионалния ринг Стоян Копривленски – Снайпера с треньорите на „ММА Шумен“ Калоян Колев и на СК „Шуменска крепост“ Галин Методиев.

Единственият българин в най-престижната кикбокс верига в света “Glory” – Стоян Копривленски обяви на благотворителен търг два чифта ръкавици, като неговите лични ръкавици закупи семейството на Марио (бивш шампион по ММА) и Ирена Иванови за 300 лв., а Ивелин Димитров взе другия чифт за 250 лв. От присъстващите на събитието бяха събрани общо 6555 лв.

“Много ви благодаря, приятели, за всичко, бяхте страхотни! – написа във Фейсбук Николай Чолаков. – Бях удивен колко хора се присъединиха и решиха да ми помогнат, бяха съпричастни и дадоха всичко от себе си! Аз съм тук, в центъра за рехабилитация, и дерзая колкото сили имам, за да постигна максималния ефект и да не разочаровам никой от вас, който вярва в мен, не е никак лесно. Когато постигна нещо ново съм щастлив, горд и надъхан, в следващия момент нещо като не се получи, съм малко тъжен, но не се отчайвам, казвам си: тук сгреших и утре ще го направя… така и става, на следващия ден го постигам и съм жаден за още и още напредък! Благодаря на всички, които са с мен и ме подкрепят, всеки може да го направи на дарителската ми сметка в:

Банка ОББ – клон град Шумен 

BIG: UBBSBGSF

IBAN:BG83UBBS80021031519850

Титуляр: Николай Димитров Чолаков

 

 

554 преглеждания