СК „Шуменска крепост“ приема държавното първенство по кикбокс за 13-и път

Споделете с:

Спортният клуб “Шуменска крепост” за тринадесети пореден път през последните 12 години (от 2011 г. насам, като през 2019 г. беше два пъти домакин) ще приеме държавното първенство по кикбокс в стила “лоу кик”, което е рекорд в състезателния календар до сега на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай.

От 11 до 13 март на ринга в зала “Арена Шумен” се очаква да се борят за разпределение на медалите около 400 бойци от клубовете у нас във всички възрастови групи – деца от 9 до 14 години, юноши и девойки младша и старша възраст, мъже и жени.

По традиция домакините ще се включат в двубоите с близо 30 състезатели, като те ще бъдат определени от старши треньора Галин Методиев непосредствено преди първенството. Към тях ще се присъединят и бойци от Молдова, водени от своя наставник Игор Барбара.

Преди домакинството в “Aрена Шумен” нашият отбор ще направи последен спаринг във Варна с участието на клубове от морската ни столица.

Шуменци се сочат като фаворити за шампионските титли. Не случайно техният клуб е безспорен лидер в годишната класация на БККМТ в стиловете на ринг за 2020 и 2021 г.

Състезанието в Шумен ще бъде и квалификация, за да се попълнят българските квоти за участие в Световното първенство за юноши и девойки в Дъблин – Ирландия (от 16 до 25 септември) и в Европейското първенство за мъже и жени в Турция (от 11 до 20 октомври). Старши треньорът Галин Методиев се надява, че и в двата международни форума ще има шуменски състезатели с националния екип.

Заради пандемичната обстановка е още рано да се прогнозира дали в залата ще бъде допускана публика, но традицията до сега явно сочеше, че феновете проявяват изключителен интерес към двубоите на ринга и всеотдайна подкрепа за бойците на СК “Шуменска крепост”.

719 преглеждания