Боксов клуб “Шумен Груп” стартира годината с медали

Споделете с:

В първото състезание от държавния спортен календар по бокс за 2023 година БК “Шумен Груп” стартира със златни медали.
На държавното лично-отборно първенство – I кръг и Купа “България”, за младежи и девойки (до 18 години) в град Петрич, което започна днес и ще продължи до 11 февруари, участват трима състезатели на шуменския клуб. Те са водени от треньора Стоян Стоянов.
Днес при девойките в младшата група (13-16 години) Мирослава Росенова спечели златния медал, след като на финала победи представителката на “Спартак” – Плевен в категория до 50 кг. Другата състезателка от БК “Шумен Груп” Стефани Димитрова, която е в същата възрастова група при девойките, но в категория до 66 кг, в полуфиналната си среща днес надигра своята съперничка от Добрич. А на финала Стефани отказа своята опонентка във вторият рунд и завоюва още един златен медал за шуменския клуб.
Оптимистични очаквания има и към Росен Топалов, на който жребият по програмата отреди двубой на ринга утре срещу състезател от Русе. Той е в категория до 67 кг при младежите, където за титлата ще спорят общо 14 млади боксьори. Росен е бил няколко пъти вицешампион при юношите до 16 години, напомни специално за WWW.ZASHUMEN.BG председателят и старши треньор на БК “Шумен Груп” Ивалин Иванов.
Следващото участие на шуменските боксьори ще бъде на държавното лично-отборно първенство – I кръг и Купа “България”, за мъже и жени, на което домакин ще бъде Ботевград от 1 до 5 март.

700 преглеждания