Второ издание на турнира “Млади надежди” за деца по карате

Споделете с:

Днес в шуменската зала „Младост” се проведе второто издание на турнира по карате шинкиокушин за деца „Млади надежди” в дисциплините ката и кумите. Състезанието, организирано от ЦПЛР-УСШ „Хан Крум” и Община Шумен, беше открито от Калоян Колев –   заместник-директор на Ученическата спортна школа, който връчи почетни плакети на представителите на УСШ – гр. Русе и ОДК – гр. Пловдив.

В първата част на турнира бяха изиграни 36 срещи в дисциплината ката, като отборът на УСШ „Хан Крум” е на първо място, втори е УСШ – Русе, а трети станаха възпитаниците на  ОДК -Пловдив. Във втората част акцентът на спортната проява беше върху най-малките деца, трениращи карате в Ученическата спортна школа и възможността за първи път да се изявят на състезателното татами. За школниците от ЦПЛР-УСШ „Хан Крум”, взели участие в състезанието, бе направено отборно класиране по училища, както следва:

I място СУ „Сава Доброплодни”

II място НУ „Княз Борис I”

III място III ОУ „Димитър Благоев”

С единодушно решение на съдийската бригада за най-техничен състезател на турнира бе определен Ефе Велиев от СУ „Йоан Екзарх Български”, а най-технична състезателка стана Емилия Недкова Господинова Василева от СУ „Сава Доброплодни”. Турнирът „Млади надежди” се проведе със съдействието на Община Шумен.

515 преглеждания