В ПЕГ “Никола Вапцаров” владеят и “езика на футбола”

Споделете с:

На Общинските ученически игри в Шумен юношеските отбори на Профилираната езикова гимназия “Никола Й. Вапцаров“ демонстрираха на градския стадион “Панайот Волов”, че отлично владеят и “езика на футбола”. След като те спечелиха първото място за ученици от 8-10 клас, днес и тимът от 11-12 клас триумфира като първенец. На финала представителите на ПЕГ “Никола Й. Вапцаров” победиха убедително с 6:0 състава на ПГМЕТТ “Христо Ботев”. Трето място в крайното класиране зае отборът на Професионалната гимназия по икономика.

Голмайстор на футболния турнир за ученици от 11-12 клас стана Светослав Вичев, който реализира общо десет точни попадения. За най-добър вратар беше определен Боримир Пламенов. Двамата играха с шампионския екип на ПЕГ “Никола Й. Вапцаров”.

Освен индивидуалните награди, за класиралите се отбори от първо до трето място имаше купи и грамоти, които са осигурени от Община Шумен. Отличията на призьорите бяха връчени от Людмила Любенова – директор на ЦПЛР-УСШ “Хан Крум”, и от Даниел Даулов – старши експерт по младежки дейности, спорт и туризъм в община Шумен.

Общинските ученически игри по футбол се проведоха на градски стадион „Панайот Волов“ със съдействието на община Шумен и общинско предприятие „ОЖИ“.

 

626 преглеждания