Дискутираха правата на децата в дигиталния свят

Споделете с:

Приоритетът „Европа, подготвена за цифровата ера” беше представен пред психолози, социални работници и педагогически съветници от училища в Шумен.
Те се събраха на среща по темата „Правата на децата в дигиталния свят“ – част от годишната програма на шуменския център „ЕВРОПА ДИРЕКТНО“.
Специалисти от Комплекс за социални услуги за деца и семейства и Детски център за застъпничество и подкрепа „Зона ЗаКрила“ – Шумен представиха основни инструменти за превенция на риска от злоупотреба в Интернет пространството и социалните мрежи.
Инспектор Емил Илиев от сектор „Кибер престъпност“ към ГДБОП сподели актуална информация и постави важни акценти по темата, насочени към ролята на възрастните като опора за децата по трудните теми!
„Докато за предишните поколения проблемът е бил как информацията да стигне до детето, за да може то да си изгради пълна и достоверна картина за света, в днешно време проблемът е обратен – как детето да не се удави в потоците информация, които го заливат, как да се научи да отделя вярната от невярната, как да я подреди в цялостна картина и да намери своето място в нея“.
Форумът бе посветен на 19 ноември – Световен ден за борба с насилието над деца и 20 ноември –  денят, в който отбелязваме 33 години от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето.
Сдружение „АлДоРа“, Център „Европа Директно“, Комплекс за социални услуги за деца и семейства и Детски център за застъпничество и подкрепа „Зона ЗаКрила“ – Шумен се обединиха в организацията на събитието!

 

 

317 преглеждания