Избират спортист на годината в Шумен

Споделете с:

Започнаха номинациите за наградата „Спортист на годината“ в Шумен за 2022 година. По традиция в класацията ще бъдат отличени победителите в категориите „спортист на годината“, „треньор на годината“ и „отбор на годината“.

В срок до 5 декември включително спортните клубове трябва да подадат в Община Шумен предложенията си за най-успешните индивидуални състезатели, треньори и отбори за 2022 г. Освен в трите категории шуменските клубове могат да изпращат своите предложения и за най-изявени млади спортни таланти на възраст до 14 години. Всеки спортен клуб има право да номинира до двама свои състезатели.

След изтичане на срока за номиниране спортните клубове и представителите на медиите ще имат възможност да гласуват за предложените кандидатури. Получените резултати ще бъдат обобщени от комисия, назначена със заповед на кмета Любомир Христов.

В традиционната класация за спортист на годината в Шумен са предвидени и две специални награди за принос в развитието на спорта. С тях ще бъдат отличени един ветеран и един спортен клуб за хора в неравностойно положение

Електронният вестник WWW.ZASHUMEN.BG също ще връчи своята награда “Приемственост”.

366 преглеждания