Кметът Любомир Христов откри обновени игрища в училище „Сава Доброплодни“

Споделете с:

Многофункционална площадка със специализирана спортна настилка беше открита днес в СУ „Сава Доброплодни“ в Шумен. Обновяването на игрищата е по Програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общинските училища за 2022 година на Министерството на образованието и науката, като бенефициент по програмата е Община Шумен.

Кметът Любомир Христов, директорът на СУ „Сава Доброплодни“ Албена Иванова-Неделчева и Петя Стоянова от фирмата изпълнител „Автомагистрали – Черно море“ АД прерязаха лентата и дадоха старт на демонстративните игри по волейбол, баскетбол, футбол и лека атлетика, организирани във връзка със събитието.

Директорът на училището Албена Неделчева нарече днешния ден празник, който превърна в реалност желанието на много ученици и учители да спортуват на открито. „Благодаря на кмета, който прегърна идеята. Всичко стана много бързо. Изготвихме предложението, Община Шумен го подаде към МОН и днес имаме щастието да се радваме на това бижу“, каза Неделчева при откриването на новите площадки.

Кметът поздрави учителите, учениците и ръководството на СУ „Сава Доброплодни“. Той благодари за тяхната активност в търсенето на допълнителни средства за обновяване както на учебната, така и на спортната база. „Възможности за това има през различни национални и европейски програми. Виждаме ги реализирани тук и аз бих искал да призова всички шуменски училища да са също толкова активни,“ призова кметът Любомир Христов. Той им пожела преди всичко да са здрави, успех в училище и в спорта. „Ще се радваме да постигате отлични резултати в спорта и оттук да излязат спортисти, които да представят Шумен и България”, каза още Христов.

Общата стойност на извършените строително-ремонтни работи и осъществения строителен надзор е в размер на 127 263 лв., от които 117 460 лв. са осигурени от Министерството на образованието и науката и 9 803 лв. са съфинансирани от бюджета на училището.

Спортният обект се намира в двора на училището. Той е разположен върху съществуващите спортни игрища в югозападната му част и е с приблизителна площ 1 149 кв. м. Реновирани са баскетболната и волейболната площадка, площадката за фитнес уреди, лекоатлетическата писта и трибуните. Подменени са настилките и спортните съоръжения.

 

Фотография – Красимир Крумов

291 преглеждания