Кметът проф. д-р Христо Христов на работна среща със спортни деятели

Споделете с:

Основна тема на работната среща на кмета проф. д-р Христо Христов и неговия екип беше полученото финансиране за изграждане на нов спортен комплекс на мястото на стадиона в Шумен. На поканата днес се отзоваха ръководители на футболни и лекоатлетически тимове, представители на съдийските колегии на тези спортове, както и известни в града ни радетели на спорта.

Подобна среща се организира за пръв път в такъв формат. „Искам днес да създадем комитет или комисия от ваши представители, които да конкретизират изискванията на професионалните гилдии, за да може новият стадион да бъде удобен и функционален. Искаме да построим стадион с бъдеще, в рамките на бюджета. – се обърна към всички проф. Христов.

На срещата днес бяха дискутирани още темите за стандартите и изискванията, на които трябва да отговаря съоръжението, необходимите паркоместа и възможността за изграждане на закрита база за малките лекоатлети.

По време на срещата проф. Христов заяви още: „Ако искаме да направим нещо за децата на града и за Шумен, ние трябва да го направим заедно“. Така ще бъде дадена възможност за участие на всички заинтересовани страни при вземане на решение за визията и функционалността на спортното съоръжение.

1 502 преглеждания