Коледно тържество събра семейството на СКК “Киокушин”

Споделете с:

Близо двеста души от голямото семейство на спортния клуб по карате “Киокушин” – състезатели, треньори и приятели, се събраха в легендарния ресторант “Пети километър” край Шумен на традиционното коледно тържество. Така те изпратиха една от поредните най-успешни години на клуба, в която беше чествана и 45-годишнината от началото на този стил –  карате шинкиокушин в Шумен.

В началото на тържествената сбирка сенсей Даниел Димитров проведе викторина с награди. От нея мнозина научиха доста интересни факти от историята на шуменския клуб. До сега СКК “Киокушин” e излъчил 35 национални състезатели, от тях 7 са носители на европейски шампионски титли (по два пъти са ги спечелили Богомил Тихолов и Иван Иванов), 7 са вицешампионите и 18 са притежателите на бронзови медали. Първият черен пояс е заслужил семпай Игор Владев, а първият национален състезател е семпай Цветелина Владикова. Любопитно е, че семейство Вичеви се състои от трима републикански шампиона – бащата Калоян и неговите синове Камен и Виктор.

Сенсей Даниел Димитров награди най-изявените състезатели на клуба за 2023 година. Почетни плакети получиха Иван Иванов, Калоян Марчев, Калоян Колев, Симеон Белчев, Красимир Събев, Стивалина Кръстева, Алев Еюб, Ивайло Иванов, Иванина Иванова, Александър Михов, Камен Вичев, Никол Стоева, Алтан Еюб и Александра Спасова.

Отличен беше и най-малкият състезател на СКК “Киокушин” – 7-годишният Методи Василев, който в турнира за националната купа в Пловдив заслужи бронзов медал в конкуренцията на 30 участници.

По традиция на тържеството гостува и Дядо Коледа, който раздаде на всички деца подаръци. Мнозина познаха в ролята на добрия старец Панайот Калудов, който пък беше щастлив в специалната компания на две снежанки – красивите шампионки Сиса и Стиви.

Сенсей Даниел Димитров връчи награди и на дългогодишните приятели на шуменския клуб по карате шинкиокушин, сред които бяха проф. Живко Жечев и журналистът Пламен Георгиев.

Вечерта продължи с много музикални поздрави, кръшни хора и танци.

 

1 989 преглеждания