Над 200 ученици участваха в лекоатлетическата щафета „Европа“

Споделете с:

240  ученици от 14 училища в община Шумен се включиха в традиционната лекоатлетическа щафета, посветена на Деня на Европа. В състезанието участваха 21 отбора, съставени от по четири момичета и четири момчета. Учениците бяха разделени в три възрастови групи – 5-7 клас, 8-9 клас и 10-11 клас. По регламент всеки пост трябваше да пробяга по 100 метра, а общата дължина на трасето беше 800 метра.

Най-многобройна беше първата възрастова група за ученици от 5 до 7 клас. В нея се включиха 9 отбора. Победител стана тимът на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ от село Царев брод. На второ място се класираха възпитаниците на III ОУ „Димитър Благоев“, а трето място зае отборът на СУ „Васил Левски“.

Във втората възрастова група (8-9 клас) взеха участие 7 отбора. Първи финишираха учениците от СУ „Панайот Волов“, на второ място се нареди отборът на Професионалната гимназия по икономика, а трети завърши тимът на СУ „Сава Доброплодни“.

В третата възрастова група (10-11 клас) участваха 5 отбора. Най-бързи по трасето бяха възпитаниците на СУ „Панайот Волов“. Втори са учениците от ПЕГ „Н. Й. Вапцаров“, а трети се нареди съставът на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия.

Първите три отбора във всяка възрастова група бяха наградени с купи и медали от зам.-кмета по образование и култура Найден Косев. С две специални награди бяха отличени отборите на ПГМЕТТ „Христо Ботев“, в които участваха само момчета. Съставите се състезаваха в двете възрастови групи (8-9 клас) и (10-11 клас).

Организатори на лекоатлетическата щафета са Община Шумен и ЦПЛР-УСШ „Хан Крум“.

240 преглеждания