Над 860 участници идват в Шумен за държавното първенство по масов спорт „Гимнастрада“

Споделете с:

За пета поредна година Шумен посреща държавното първенство по масов спорт „Гимнастрада“. Състезанието ще се проведе тази събота, 1 юли, в зала „Арена Шумен“, а входът за зрители е свободен. 864 участници от 85 отбора от цялата страна са заявили участие в тазгодишното издание на надпреварата. Те ще бъдат разпределени в четири възрастови групи – до 7 години, от 7 до 10 години, от 10 до 14 години и от 14 до 18 години. СКХГ „Ритмик“ – Шумен ще бъде представен от 150 деца във всички възрасти и категории. В отборите при най-малките са включени и деца от ЦПЛР-УСШ „Хан Крум“ с учители Йоанна Янкова и Снежана Иванова.

Състезанието ще започне от 10.00 часа с изпълненията на гимнастичките от трета възрастова група – от 10 до 14 години и от втора възрастова група – от 7 до 10 години. След представянето им, в 13.00 часа, ще се състои официалното откриване на държавното първенство по масов спорт и награждаването на участниците от трета и втора възрастова група. Програмата продължава в 13.30 часа, когато ще се изявят най-малките гимнастички на възраст до 7 години. От 16.30 часа ще започнат композициите на състезателките от четвърта възрастова група – от 14 до 18 години. След приключване на изпълненията ще се състои награждаването във всяка възрастова група и закриването на състезанието. За участниците са осигурени награди от СКХГ „Ритмик“ и спонсори.

Държавното първенство по масов спорт „Гимнастрада“ е включено в спортния календар на Българската федерация по художествена гимнастика.

353 преглеждания