Откриха мажоретния фестивал „Мадарски конник“

Споделете с:

С пъстроцветно дефиле на мажоретни състави по централния булевард „Славянски“ в Шумен започна Националният фестивал на мажоретния танц „Мадарски конник“ – Купа „Шумен“. По традиция шествието тръгна от площад „Кристал“ и завърши пред сградата на Община Шумен. Там се състоя официалното откриване на тазгодишното 13-то издание на фестивала.

Даниела Савчева, началник на отдел „Образование, наука и развитие“ в общинската администрация, приветства участниците и им пожела успешно представяне в състезателната програма.

Юлия Мумджиева, вицепрезидент на Българския чирлидинг съюз, също поздрави мажоретките и пожела на всички на добър час. Тя благодари на Община Шумен за съдействието за провеждане на фестивала и на спортен клуб „Ритмик“ – Шумен за безупречната организация на събитието.

В тазгодишното издание на фестивала ще се изявят 500 мажоретки от 24 състава от Шумен, Русе, Велико Търново, Горна Оряховица, Бургас, Карнобат, Казанлък, Стара Загора, Ботевград, Левски, Тервел, Нови пазар и Попово. Шумен ще бъде представен от СК „Ритмик“ и състави към детски градини и училища.

След откриването по бул. „Славянски“ се проведе и първата състезателна част в категория „марш парад на 100 м.“

Утре, неделя, 14 май, програмата продължава в зала „Арена Шумен“, като началото на състезанието по категории е от 10.00 часа. Награждаването и закриването на фестивала са от 16.00 часа отново в „Арена Шумен“. Входът за зрители е свободен.

317 преглеждания