СК “Шуменска крепост” ще защитава лидерската си позиция на ринга

Споделете с:

“Завърши регистрацията за предстоящото състезание по кикбокс в стил “лоу кик”, което ще се проведе на два ринга и ще започне с квалификации в петък в зала „Арена Шумен“. Общо за състезанието през 2023 г. се регистрираха 334 състезатели от 48 спортни клуба – с 5 повече от предходната 2022 г. и с 1 клуб в повече. Запазваме традицията за силно участие в този стил. Започваме в 17:00 ч. на 10 март 2023 г.” Това съобщи във Фейсбук председателят на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай Галин Димов.
За спортния клуб “Шуменска крепост” това е четиринадесетото поредно домакинство през последните 13 години, което е рекорд в историята на БККМТ. Според предварителната програма, след квалификационните срещи в петък, от 10.00 часа в събота са полуфиналите, а от 10.00 часа в неделя ще стартират финалните двубои. Входът за зрителите е свободен.
Официалното откриване на държавното първенство по кикбокс в стила “лоу кик” от спортния календар за 2023 година на БККМТ ще се състои в 12.00 часа в събота – 11 март. С музикални изпълнения ще се представят Никол Мартинова и Симона Стефанова, които са състезателки на СК „Шуменска крепост“.
По традиция, очакванията са за едно изключително силно състезание, защото то ще бъде и квалификация за попълване на националните отбори за предстоящите първенства – европейско за юноши и девойки в Истанбул – Турция, и световно за мъже и жени в Лисабон – Португалия.
През последните три години СК “Шуменска крепост” е безспорен лидер по кикбокс в България на ринговите стилове. Сега треньорите Галин Методиев и Християн Тотев са уверени, че клубът отново ще защити позицията си на отборен фаворит.
С екипа на клуба-домакин на ринга ще излязат общо 22 състезатели, като сред тях ще има и дебютанти. За съжаление на шуменската публика, двете най-класни състезателки: при жените – Полина Галинова, и при девойките старша възраст – Йолина Димитрова, които са носителки на медали от световни първенства, няма да участват, защото се оказа, че липсват съпернички в техните категории.
При най-малките надеждивъв възрастовата група на децата на 9-10 години, своя дебют в държавно първенство ще направят Манол Галинов (в категория до 30 кг) и Даниел Стефанов (до 39 кг). Заедно с тях заявка за участие има и Тимур Тасинов.
В по-горната възрастова група – деца на 11-12 години, ще участват братята-близнаци Димитър и Иван Димитрови. Заедно с тях на ринга ще излезе и сестра им Павлина Димитрова (до 56 кг). Тя се състезава при девойките старша възраст и вече има шампионски титли.
Най-масово е участието при децата на 13-14 години. Сред тях ще играе Хелин Хасан – тя е сестра на Хасан Алпер, който пък е записан сред бойците при мъжете. В детската възрастова група ще участват още Никол Мартинова, Александра Христова, Габриела Василева, Габриел Чергански, Джихан Мюмюн и Калоян Яворов.
При юношите младша възраст ще се борят за медалите Мирослав Атанасов, Алекс Ангелов и Толга Мустафов, а при юношите старша възраст – Атанас Ханджиев.
При жените клубът-домакин ще бъде представен от Теодора Тодорова, която е носителка на медал от последното световно първенство.
При мъжете дебют ще направи Николай Петров. Макар че все още е на 17 години, много амбициран да покори върха при мъжете е и Мариян Петков, който е световен шампион и като национал ще се бори за виза в Португалия. С екипа на СК “Шуменска крепост” за първи път ще излезе и Виктор Ганчев. До сега той беше състезател на ЦСКА в София, а в края на миналата година спечели и първата си победа на профи-ринга.
Нека да пожелаем на всички бойци от шуменския клуб да завоюват своето място на почетната стълбичка и да спечелят купата за отборен победител в държавното първенство!

810 преглеждания