Спортен празник на “Алкомет” АД

Споделете с:

На поляната “Алкомет” на Шуменското плато в днешния следобед се състоя спортният празник на металургичната компания, който вече утвърждава една почти четвъртвековна традиция. Той беше официално открит от мажоритарния собственик на “Алкомет” АД Фикрет Индже. „Може би това е 24-ото издание на спортния ни празник, след като 3 години го пропуснахме – заяви той и се обърна към стотиците присъстващи. – Много съм щастлив да споделям с вас подобни дни. Бъдещето е на „Алкомет“! Ще бъдем все по-добри и по-добри!“

Деца от ДГ „Дружба“ изпълниха музикално-танцова програма, а доброволци от СНЦ „АлДоРа“ се включиха в забавни занимания.

В състезанията участваха работници и служители, които мериха сили по волейбол, теглене на въже, дартс и канадска борба. За най-масовия турнир – по футбол, началният удар по топката в първия мач даде Фикрет Индже, който като младеж също е играл тази популярна игра.

Първенци станаха: по футбол – отборът на Валцов цех, волейбол – Леярен цех, теглене на въже – Пресов цех, дартс – Деница Минева и Любомир Методиев от отдел „Финанси“, канадска борба – Никола Желязков.

Водещ на празника беше проф. Живко Жечев, а колегите и приятелите на състезателите ги подкрепяха по време на надпреварата. Хубавото време позволи на всички да си прекарат един чудесен следобед сред природата, недалеч от Шуменската крепост.

 

 

1 098 преглеждания