Спортен празник на ЦПЛР-УСШ “Хан Крум”

Споделете с:

Днес в зала „Младост” се проведе спортният празник на ЦПЛР-УСШ „Хан Крум”- гр. Шумен, който премина под надслов „Заедно можем всичко!”. В него се включиха над 220 деца от 9 вида спорт и техните преподаватели: баскетбол – старши учител Иванка Крумова и учител Росен Иванов, волейбол – учители Елка Ганчева и Станко Станкев, футбол – старши учител Филип Крумов и учител Стойко Стойков, хандбал – старши учител Антон Андонов и учител Мая Пешева, лека атлетика с преподавател Йорданка Йосифова, гимнастика – старши учител Снежана Иванова и учител Йоанна Янкова, карате – сенсей Даниел Димитров и семпай Явор Александров, бокс с преподавател Ивалин Иванов и шах с международен майстор Атанас Димитров.

Школниците бяха  разделени в четири възрастови групи: 1-2, 3, 4 и 5-6 клас. Спортното събитие бе открито от г-жа Людмила Любенова – директор на Ученическа спортна школа, която заедно с г-н Калоян Колев и г-жа Цветелина Стоева – заместник-директори в УСШ, наградиха най-изявените школници за учебната и спортно-състезателна 2022/2023 година. За доброто настроение и повдигане на спортния дух се погрижиха децата от отделението по художествена гимнастика от ЦПЛР-УСШ „Хан Крум” с „Танц  на бояджиите”. След това бе даден и стартът на състезателните игри.

В надпреварата нямаше победители и победени, във всяка игра на първо място бе приятелският дух и любовта към спорта. Наградите за празника бяха осигурени от Община Шумен. Събитието бе част от спортния календар на ЦПЛР-УСШ „Хан Крум”, който продължава с турнир по волейбол и миниволейбол с гостуващи отбори от УСШ – Русе и Разград, който ще се проведе на 9.06.2023 г. от 9:00 ч. в тренировъчна зала към градския стадион „Панайот Волов”. Едновременно с него ще се проведат и турнири по футбол на тренировъчното игрище към стадиона с начален час 9:30 часа. Спортно-състезателната 2022/2023 година ще завърши с междуучилищен турнир по бокс за купата на ЦПЛР-УСШ „Хан Крум” на 10.06.2023 г. от 10:30 ч. в залата по бокс.

689 преглеждания