„Теси“ ООД е сред големите спонсори на колоездачната обиколка на България

Споделете с:

Във връзка с Международната колоездачна обиколка на България, която ще финишира в Шумен на 31 август, временно ще бъдат затворени улици в централната и южната част на града.

От 8.00 до 18.00 часа се затваря за движение бул. „Славянски“ от ул. „Карел Шкорпил“ до ул. Адам Мицкевич“. По същото време паркингът по бул. „Славянски“ от площад „България“ до Община Шумен и паркингите по ул. „Съединение“ срещу Летния театър и зад сградата на общинската администрация трябва да бъдат освободени от паркирали автомобили. Затворени за движение ще бъдат бул. „Велики Преслав“ в участъка от кръстовището на кв. „Дивдядово“ със село Мараш на път I-7 до площад „България“ и бул. „Славянски“ от площад „България“ до ул. „Адам Мицкевич“ за времето от 15.00 до 18.00 часа. В същия часови отрязък временно ще е затворено за движение кръговото кръстовище на ул. „Владайско въстание“ в частта от ул. „Осми март“ в посока към бул. „Велики Преслав“. От 15.00 до 18.00 ще бъде затворен за движение и бул. „Плиска“ в участъка от кръстовището с ул. „Станционна“ в посока към пл. „България“. По същото време движението по ул. „Ал. Константинов“ от пл. „България“ към бул. „Симеон Велики“ ще е еднопосочно.

Пътна полиция Шумен ще поеме колоездачите около 14.30 часа, когато колоната ще навлезе в територията на Шуменска област по път I-7 в района на село Менгишево, община Върбица, ще премине покрай град Велики Преслав и през кръстовището Мараш-Дивдядово в посока Шумен. На всички възлови места по пътя ще има полицейски служители. Инспектор Мирослав Миронов от Сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Шумен посъветва пътуващите по това време (14.30 – 15.00 часа) към Върбица на 31 август, четвъртък, да използват обиколния път през село Риш или село Драгоево.

Влизането в Шумен е през кв. „Дивдядово“ по бул. „Велики Преслав“, след което с ляв завой на кръговото кръстовище на площад „България“ колоездачите ще се насочат  за финалния спринт по бул. „Славянски“ до сградата на Община Шумен.

За времето, през което колоната ще премине по маршрута на състезанието, гражданите могат да използват два алтернативни маршрута. Първият е от Томбул джамия през бул. „Симеон Велики”, по ул. „Съединение”, пл. „Александър Стамболийски” (зад Военното училище). Ул. „Карел Шкорпил” ще бъде затворена за движение на МПС. Вторият маршрут е по бул. „Симеон Велики”, ул. „Станционна“, жп гара, автогара, бул. „Мадара”, бул. „Ришки проход”, по околовръстния път до кръстовището при жп гарата в кв. „Дивдядово”.

130 колоездачи от 28 държави, разпределени в 21 отбора, 11 от които континентални, ще финишират в Шумен около 16.00 часа на 31 август пред сградата на Община Шумен, където ще бъде и награждаването на победителите, припомни Даниел Даулов от Община Шумен. Кметът Любомир Христов ще връчи плакет с изображение на Мадарския конник на победителя и специалната награда за най-добре представил се български състезател до 23 години – купа и плакет.

„Шумен заслужава да бъде част от толкова значимо национално и международно спортно събитие, затова с личните си контакти съдействах колоездачната обиколка на България да финишира в нашия град,“ каза по време на срещата днес управителят на „Метарекс“ ООД  Валери Тодоров. Той заедно със Здравко Николов от „Теси“ ООД, директор „Вътрешен одит“, участваха в пресконференцията, организирана в Общината ден преди старта на голямата надпревара. Двете шуменски фирми са сред големите спонсори на състезанието. За Валери Тодоров финалът в Шумен и идването на световни имена могат да се превърнат в стимул за популяризирането на този спорт сред децата. „Още повече, че самото събитие е изключително красиво и атрактивно и това може да ги увлече допълнително,“ каза Тодоров. Здравко Николов сподели, че двете фирми работят по съвместни проекти от години. „Ние сме професионалисти с амбициозни цели и подобно на колоездачите работим и създаваме със сърце, упоритост и отдаденост, за да вдъхновяваме хората. Затова подкрепяме спортни събития, които са важни за Шумен и за страната,“ каза още пред представители на медиите Николов.

 

361 преглеждания