Ученически футбол “подгрява” световното

Споделете с:

На много високо ниво и при пълен феърплей се състояха Общинските ученически игри по футбол за 8-10 клас на градския стадион “Панайот Волов” в Шумен, организирани от ЦПЛР-УСШ “Хан Крум”. Символично, те сякаш “подгряха” футболните емоции на младите шуменци в навечерието на световното първенство в Катар.

Първенец стана отборът на ПЕГ „Никола Й. Вапцаров“. Финалният му мач срещу тима на ППМГ „Нанчо Попович“ беше изключително оспорван. В редовното време срещата завърши при резултат 1:1. Според регламента, победителят трябваше да се излъчи след изпълнение на дузпи. Инфарктно, само с един гол разлика – 5:4 (след като вратарят на езиковата гимназия успя да спаси един от 11-метровите удари) Профилираната езикова гимназия заслужи да триумфира с купата.

На трето място в крайното класиране остана съставът на СУ “Сава Доброплодни”.

Бяха отличени и най-добре представилите се състезатели с индивидуални награди: най-добър вратар – Петър Илиев, и голмайстор – Тони Василев (двамата от ППМГ „Нанчо Попович“).

Срещите се играха под професионалното ръководство на съдийската футболна колегия в Шумен.

Наградите – осигурени от община Шумен, бяха връчени на призьорите от директора на ЦПЛР-УСШ “Хан Крум” Людмила Любенова.

Игрите продължават във възрастовата група на юношите от 11-12 клас, като в петък е финалът на градския стадион “П. Волов”.

484 преглеждания