Посланик Ангел Чолаков посети БТТИК

Споделете с:

Българско-турската търговско-индустриална камара бе домакин на посещението на Н. Пр. Ангел Чолаков, извънреден и пълномощен посланик на България в Турция. По време на визитата, състояла се на 2 ноември 2022 г.,  посланикът бе придружен от Светослав Кирков, икономически съветник в посолството на България в Анкара.

На работен обяд в Шумен Бурхан Немутлу – председател на Управителния съвет на БТТИК, и Фикрет Индже – основател и почетен председател на Камарата, представиха дейността, структурата и основните задачи, които решава организацията.

На срещата присъстваха водещи представители на бизнеса, сред които Фикрет Кузуджу – съсобственик на „Алкомет“ АД, Бранимир Младенов – изпълнителен директор на „Сартен България“ ООД, Съдкъ Ремзи – генерален мениджър на „Енпай Трансформър Компонентс България“ ЕООД, Мудин Ниязи – административен мениджър на „Сарк България“ АД,  Ахмед Ахмедов – финансов мениджър на „Камбро Озай БГ“ ЕООД, Неджметин Арман – генерален мениджър и регионален директор на „Дюра Тайлс БГ“ АД, Сейхан Якупоглу – собственик на „Клас Гъда“, както и  Емрах Сазак и Менент Шукриева от БТТИК. Представителите на бизнеса разказаха за дейността и продукцията на компаниите, както и за бъдещите си инвестиционни планове.

Представителите на българската дипломатическа мисия и на бизнеса обсъдиха актуалните икономически проблеми, както възможностите за сътрудничество и развитието на търговските и икономически връзки между двете страни.

Визитата продължи с посещение в новия офис на Камарата в Шумен. Тук бе договорено осъществяването на различни инициативни, които ще допринесат за търговския и туристически обмен между страните.

Председателят на Управителния съвет на БТТИК поднесе плакет на посланик Чолаков в знак на благодарност за осъществената среща и договореното сътрудничество. От своя страна посланик Чолаков подари на Бурхан Немутлу глобус с пожелание за разрастване на дейността на Камарата.

След срещата в Камарата посланик Чолаков посети производствените мощности в „Алкомет“ АД.

372 преглеждания