Радослав Кърджиев води листата на КП “Български възход””в 30 МИР Шумен

Споделете с:

КП “Български възход” регистрира в Районната избирателна комисия в Шумен днес листата си с кандидати за народни представители от 30 многомандатен избирателен район (МИР) за участие в парламентарните избори на 2 октомври 2022 година.

Водачът на листата Радослав Петров Кърджиев е роден на 18.06.1972 г. в гр. Шумен. Висшист, магистър по икономика към Икономически университет – Варна. Докторант по информатика и компютърни науки във ВСУ „Черноризец Храбър“. Той развива повече от 20 години собствен бизнес в сферата на комуникациите и високите технологии. От 2002 г. до 2015 г. е общински съветник в община Шумен – член на контролния съвет на фонд ”Култура”; председател на комисията по „Евроинтеграция и международни отношения“ (2002 – 2010 г.); зам.-председател на „Правна и опазване на обществения ред“ (2002 – 2006 г.). Бил е член на комисиите за „Връзка между гражданите и полицията“ и „Териториално развитие и селищно устройство“. От 2019 г. е председател на СНЦ „Регионален Иновационен Център Шумен“. Владее английски и руски език. Семеен с две деца.

На второ място е Самет Рафет Янгънджъ. Той е роден на 13.02.1988 г. Завършил журналистика в ШУ „Епископ Константин Преславски“. Придобил  образователни квалификации по различни европейски програми. Работи в търговията с бързооборотни стоки. Деен шуменец, запознат с проблемите на областта и Лудогорието. Семеен с едно дете.

Трета в листата е Ваня Жечева Жекова, на 33 г. от град Шумен. Завършила ПЕГ “Никола Вапцаров“. Придобила бакалавърска степен в Икономически университет – Варна в областта на икономиката и търговията. Работи вече 7 г. като счетоводител в родния Шумен. Майка на две деца.

На четвъртото място в листата е поставена Ралица Василева Сиракова. Родена на  04.04.1983 г. в Шумен. Завършила е теология във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Магистър по „евроинтеграция“. Също така е завършила и специалност „мениджър на националната сигурност“ в родния Шумен. В момента е собственик и управител на една от най-бързо развиващата се фирма в сферата на покупко-продажба на земеделска земя „Агро имоти“ ЕООД.

Пети в листата се подрежда Стоян Димитров Шайков. Виден бизнесмен от Смядово – човек доказал, че в България може да се прави бизнес с честен труд.

Шести е Калин Драгомиров Костадинов. Архитект, собственик на фирма. Семеен с едно дете .

Листата на КП „Български възход“ е изградена изцяло от шуменци – хора запознати с проблемите на региона, готови за работа в полза на Шумен и България.

1 047 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *