Великденски концерт в зала „Проф. Венета Вичева“

Споделете с:

Симфониета Шумен ще изнесе великденски концерт на 11 април, вторник, от 19.05 в зала „Проф. Венета Вичева“.

Диригент е Калина Василева. Солисти – Александрина Михайлова (сопран) и Рейналдо Дроз (тенор). Концертът е с участието и на Смесен хор „Проф. Венета Вичева“ с диригент Христо Атанасов.

Александрина Михайлова е от Шумен, възпитаничка на вокалния педагог Недка Телбизова. Още като ученичка Александрина Михайлова привлича с таланта си вниманието на оперната прима Райна Кабаиванска. Посещава нейните майсторски класове в България и Италия, участва в оперни спектакли на най-престижните европейски сцени, а през миналата година печели стипендия за двугодишно обучение в Академия Ла Скала в Милано.

Рейналдо Дроз е роден във Венецуела. Учи консерваторията „Симон Боливар“ в Каракас, но мечтата му да работи с Райна Кабаиванска го довежда в майсторския ѝ клас в България. Тук печели стипендия за обучение в Музикалния институт „Веки-Тонели” в Модена, Италия и от 2015 година участва в множество концерти в Италия и по света.

Публиката ще чуе произведения, свързани с Възкресение Христово, православни песнопения, части от „Реквием“ на В.А. Моцарт и „Стабат Матер“ на Дж. Росини в изпълнение на Смесения хор „Проф. Венета Вичева“ с диригент Христо Атанасов. В програмата на концерта са включени арии и дуети из опери на Г. Доницети, Дж. Верди и др. Входът е с билети, а допълнителна информация може да се получи на тел. 0879 321 033.

214 преглеждания