Община Каспичан участва в националното движение “Нестле за Живей Активно! 2022“

Споделете с:

Община Каспичан за пореден път взема участие в националната инициатива на Национално сдружение на общините в Република България (НСОРБ), в партньорство с „Нестле България“ АД, в националния конкурс „Нестле за Живей Активно! 2022“.

Тази година е втора по ред на  участието на община Каспичан, идеята е отново да се популяризира активният и здравословен начин на живот, както и да се популяризира платформата на кампанията. В такива кампании няма победени, всички са победители, тъй като популяризират масовият спорт, активният начин на живот и балансираното хранене. Макар община Каспичан да не бе сред финалистите, организираните походи през 2021 година бяха началото на едно невероятно пътуване.

Тази година община Каспичан ще участва с две активности – еко поход и танци под  небето, в унисон с тазгодишното мото на конкурса „Нестле за Живей Активно! Активни Ден и Нощ!“ .

 

23 и 27 СЕПТЕМВРИ 2022 година

 

Еко походът ще стартира на 23 септември от 09.00 часа.

Зона на тръгване –  пл. „Възраждане“, център на град Каспичан.

Финалната права е „Екопътека Кирека“

 

„Танцувай под небето… ПРЕДИ ЗАЛЕЗ“

27 септември, площад „Възраждане“, пред НЧ „Пробуда-1928“, град Каспичан.

Тази вечер, преди да залезе слънцето, площад „Възраждане” ще бъде разтърсен от танцувални ритми. Организатор е Община Каспичан, по инициатива на „Нестле България“ АД и НСОРБ.

Начален старт: 17.30 часа.

Участващи и подкрепящи: танцов състав „Луди-млади“ – град Шумен, танцова организация „Танцувалня“ – град Шумен, и танцовите състави на град Каспичан.

На този ден ще бъде проведен открит урок по народни и модерни танци. Ще се смесят вкусове и различия, ще бъдат оценени и наградени всички дръзки, смели и активни участници. „Нека покажем, че хорото е магично и зареждащо със сила и енергия!” И да докажем, че във всяка форма на движение има активност и физическо развитие. Танците зареждат с емоции и страст… с магия и неизчерпаема енергия, дават свобода и съхраняват душевността на всеки танцуващ във времето. Усещаш нов вид енергия и когато се хванеш на хорото с хората до теб ръка в ръка, през теб сякаш протича някакво електричество и се чувстваш като едно цяло с тях. Усещаш плам, страст, ритъм.

Това ще се опитаме да пресъздадем тази вечер!

Очаквания: Да  се извие най-дългото хоро и най-дългата ръченица.

Факт: Предвиден е и награден фонд – за най-активните участници и най-неповторимите танцьори.

 

389 преглеждания