В Шумен се провежда областният етап на Ученическите игри

Споделете с:

Започнаха ученическите игри на областно ниво в осем вида спорт – шах, баскетбол, бадминтон, волейбол, лека атлетика, футбол, хандбал и тенис на маса. В състезанията участват училища от област Шумен, които спечелиха общинските игри в своите населени места.

В състезанията по лека атлетика, които се проведоха на 22 март, победители в областния етап са шуменските училища СУ „Панайот Волов“ и СУ „Сава Доброплодни“. Учениците станаха първенци във възрастовите групи за юноши от 8 до 10 клас и девойки от 8 до 10 клас.

В игрите по волейбол при момичетата от 5 до 7 клас най-добри бяха учениците от СУ „Сава Доброплодни“, при юношите от 8 до 10 клас победител е ППМГ „Нанчо Попович“, а при момчетата от 5 до 7 клас – СУ „Черноризец Храбър“ от Велики Преслав. При девойките от 8 до 10 клас първенец стана отборът на ППМГ „Нанчо Попович“. Мачовете се проведоха по-рано тази седмица в дните от 20 до 23 март.

В петък, 24 март, ще се изиграят и останалите волейболни срещи във възрастовите групи: юноши 11-12 клас и девойки 11-12 клас. Мачовете ще се проведат в тренировъчната зала към градския стадион „Панайот Волов“, като началото е от 9.00 часа.

В турнира по шах първенци са отборите на ППМГ „Нанчо Попович“, които бяха най-добри и в двете възрастови групи – ученици от 5 до 7 клас и от 8 до 10 клас. В турнира по бадминтон победители при момчета и момичета 5-7 клас и юноши 8-10 клас станаха съставите на СУ „Сава Доброплодни“. Областният етап на ученическите игри по баскетбол спечели отборът на СУ „Панайот Волов“ при момчетата от 5 до 7 клас. Учениците от ППМГ „Нанчо Попович“ са победители във възрастовите групи – момичета 5-7 клас, юноши 5-8 клас, девойки 5-8 клас и юноши 11-12 клас. В последната възрастова група за девойки 11-12 клас първенец стана отборът на ПТГ „Симеон Велики“ от Велики Преслав.

През следващата седмица ще се проведат областните ученически игри по футбол, хандбал и тенис на маса. Футболните мачове са на 27, 28, 29 и 30 март от 9.00 часа на градския стадион „Панайот Волов“, началото е от 9.00 часа. Турнирът по тенис на маса ще се състои на 31 март от 9.00 часа в зала „Юнак“, а хандбалните срещи са на 31 март от 15.00 часа в спортен комплекс „Плиска“.

Победителите в отделните спортове ще представят област Шумен в зоналния етап на Ученическите игри.

526 преглеждания